Tietoja ja taitoja

Tietokoneet ovat kiinnostaneet minua aina.

Tästä se lähti

Ensimmäinen kunnollinen kosketus tietotekniikan kanssa on ollut 2-3v hajotettuani ensimmäisen tulostimen. Iän myötä ja koordinaatio kyvyn edetessä opin ne näppäimistön neljä tärkeintä näppäintä, jotka kaikki osoittavat eri suunttin. :P Onneksi myöhemmin älysin, että koneella voi tehdä paljon hyödyllisempiäkin juttuja.

Ohjelmointi

Joskus 5-6v tulin kokeilleeksi jo jotain alkeellista ohjelmointia, mutta eipä siitä juuri mitään tullut. Myöhemmällä iällä on siitä huolimatta tullut koodattua yhtä sun toista, pieni osa niistä on näytillä githubissa.

Pidän Pythonilla koodaamisesta. Mukavan yksinkertainen ja hauska kieli. Pythonin lisäksi on tullut koodattua ainakin C:tä ja C++:aa, Perliä ja Schemeä.

Tunkkausta ja säätämistä, hauskaa semmoista

Pikkupoikana herännyt innostus tietokoneisiin ei ole vielä tyrehtynyt, päin vastoin, koodaamiseen, tunkkaamiseen ja säätämiseen menee iso osa vapaa-ajastani. Nykyisellään mielenkiintoni kohteena on Linux ja UNIX -palvelimien ylläpitäminen jota harrastan Kapsi Internet-käyttäjät ry:n ylläpitäjänä sekä aikaisemmin myös Oulun Lyseon lukion pääylläpitäjänä muutaman vuoden.

Kantavana voimana on toiminut loppumattomalta tuntuva tarve oppia uutta. Mitä enemmän asioihin tutustuu ja mitä kauemmin säätää, sitä enemmän löytyy asioita joita on hauska oppia säätämään ja käyttämään.

Joitain projektejani

Latenssi
Pythonilla toteutettu verkon latenssista graafeja piirtävä työkalu.
Jabber.fi
Jabber.fi on Jabber-palvelu jossa käyttäjät voivat rekisteröidä itselleen suomalaisen Jabber-tunnuksen. Tämä palvelu on toteutettu Kapsin projektina.
Edr.fi
Edr.fi on sivusto, mihin olen koonnut erilaisia pienempiä projektejani yleisön nähtäväksi. Ja kuten arvata saattaa, sivusto ei ole ikinä valmis. Sisällön määrä kasvaa vähitellen.

Ohjeita

Joitan kirjoittamiani ohjeita löytyy Ohjeita kansiosta.